eur:
393.85
usd:
368.17
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Megemelték a terrorkészültségi szintet Bulgáriában

A bolgár hatóságok megelőző intézkedés gyanánt megemelték a terrorkészültségi szintet az ország most megkezdődött, féléves soros uniós elnökségének idejére - jelentette be pénteken a bolgár belügyminisztérium.

A döntés a biztonsági kihívások áttanulmányozására összehívott ülésen született, amelyet Valentin Radev belügyminiszter elnökölt. A megbeszélésen a biztonsági szolgálatok, a hírszerzés és a kémelhárítás illetékesei is részt vettek.

"A résztvevők úgy határoztak, hogy növelik a készültségi szintet", ennek keretében kiegészítő biztonsági intézkedéseket vezettek be egyes létesítményekben és minisztériumokban - áll a belügyi tárca közleményében.

A döntés értelmében a terrorkészültségi szintet a négyfokozatú skálán az eddigi harmadikról, az esetleges merényletek alacsony valószínűségét jelző sárgáról a másodikra, egy lehetséges terrortámadás kockázatát jelentő narancssárgára emelték. A legmagasabb szint a vörös, amely nagyon magas terrorfenyegetettséget jelöl.

A bolgár hatóságok mindazonáltal többször is jelezték, hogy jelenleg nincsen tudomásuk terrorfenyegetettségről Bulgáriával szemben.

Az EU-hoz 2007-ben csatlakozott Bulgária először látja el a félévente tagállamról tagállamra szálló soros elnöki tisztet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×