eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Macron és a bevándorlás is fontos téma lesz a német tárgyalásokon

Németországnak évi mintegy 65 ezerre kell korlátoznia az évente befogadott új bevándorlók számát - jelentette ki Thomas Strobl, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke.

A Heilbronner Stimme című német napnak nyilatkozva Thomas Strobl kijelentette: nem ismétlődhet meg a migránsáradat, és Németországnak vissza kell térnie a "normális" számokhoz, amelyeknek a bajor testvérpárttal, a CSU-val októberben megkötött megállapodásban szereplő évi 200 ezernél is kevesebbnek kellene lennie.

Strobl kijelentette: "a cél a 2012. évi szám lenne, amikor 65 ezer bevándorló érkezett".

A CDU január 7-én kezd kormányalakítási tárgyalásokat a szociáldemokratákkal (SPD). A szeptember 24-i parlamenti választások után a győztes CDU/CSU az FDP-vel és a Zöldekkel kezdett egyeztetést a közös kormányzásról, de ez november végén kudarcba fulladt.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (SDP) egy szombaton megjelent, a Funke médiacsoportnak adott interjúban kijelentette, hogy Németország nem tudja kielégíteni mindenkinek az igényét, aki itt szándékozik letelepedni. Hozzátette azt is, hogy Németországnak ki kell utasítani az illegális bevándorlókat.

Beszélt arról is, hogy fontos szerepet játszanak majd az Emmanuel Macron francia elnök által javasolt uniós reformok a kormányalakítási tárgyalásokban. Sigmar Gabriel külügyminiszter közölte, hogy támogatja Macronnak az euróövezet közös költségvetésére vonatkozó javaslatát.

"Késznek kell lennünk, hogy többet fektessünk be a jövőnkbe"

- mondta Gabriel a német Funke médiacsoportnak és az Ouest-France francia regionális napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban.

"Németország az EU legnagyobb nyertese, és megengedhet magának nagyobb hozzájárulást" - tette hozzá.

Gabriel kijelentette, hogy Macronnak az EU reformjával kapcsolatos javaslatai "nagyon fontosak" lesznek a január 7-én kezdődő koalíciós tárgyalásokon.

A német politikus lelkesen üdvözölte Macronnak az EU erősítésére és globális szereplővé tételére vonatkozó elgondolását is.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×