eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Fordulat az óraátállítás ügyében

Litvánia az Európai Unióhoz fordul, hogy töröljék el az EU-ban nyári időszámításról szóló törvényt.

Állításuk szerint a legtöbb embert idegesíti, hogy évente kétszer át kell állítani az órákat – írja a The Guardian alapján a 24.hu.

A balti állam parlamentje csütörtökön szavazta meg, hogy tárgyalásokat kezdeményez az Európai Bizottsággal. A litván külügyminisztérium hamarosan konzultálni fog az EU tagállamaival is.

Litvániában egyébként egy közelmúltban készített közvélemény-kutatás alapján a lakosság 79 százaléka eltörölné az óraátállítást.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján vizsgálja a nyári időszámítás hatásait. Az óraátállítást a 20. században vezették be energiatakarékossági okokból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×