eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

Gyalogosok közé hajtott a csúcsforgalomban csütörtök reggel egy gépkocsi a melbourne-i Flinders Street-i pályaudvar közelében - közölte a rendőrség. Az incidensben 19 ember megsérült.

A rendőrség közölte, hogy a gépkocsi vezetőjét őrizetbe vették. Kórházi források szerint tizenkét embert a helyszínen láttak el, hét sérültet kórházba szállítottak. Egyikük egy kisgyermek, aki a fején sérült meg, állapota súlyos.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, hogy baleset vagy terrorcselekmény történt-e. Creina O'Grady, a rendőrség szóvivője későbbre ígért részleteket.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy egy fehér Suzuki városi terepjáró (SUV) áthaladt a tilos jelzésen helyi idő szerint a kora esti csúcsforgalom idején, amikor a környék tele volt bevásárlókkal és vakációzó gyerekekkel. A gépkocsi a gyalogátkelőn áthaladó gyalogosok közé hajtott, és csak akkor állt meg, amikor egy terelőoszlopnak ütközött.

A 3AW rádiónak egy szemtanú azt mondta, emberek röpködtek a levegőben, miután az autó elkaszálta őket. A helyszínen készült, Twitterre kitett fotón földön fekvő emberek látszanak egy fehér terepjáró körül.

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

 Az incidens hasonlónak tűnik a januári gázoláshoz, amikor ugyanezen a helyen egy férfi hajtott a tömegbe, hat ember halálát okozva, és harminc embert megsebesítve. A sofőr, Dimitrious Gargasoulas ellen hat rendbeli emberölés miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×