eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elkergették Donald Trumpot, díjat kaptak

Elkergették Donald Trumpot, díjat kaptak

Lionel Richie és Gloria Estefan énekesek, Norman Lear televíziós forgatókönyvíró és producer, Carmen de Lavallade táncos és első rapperként LL Cool J vehette át a washingtoni Kennedy Center díjait vasárnap. Donald Trump elnök és felesége a hagyományokkal szakítva nem vett részt a gálán.

Az 1978-ban alapított elismeréssel az amerikai kultúra legkiválóbb előadóművészeinek életművét jutalmazzák. A díjazottakat a John F. Kennedy Center bizottsága választja ki a zene, a tánc, a színház, az opera, a film és a televízió világából.

LL Cool J a Reuters hírügynökségnek úgy fogalmazott a díj kapcsán hogy az "egy emlékeztető, hogy a művészet számít".

Elkergették Donald Trumpot, díjat kaptak

Az összes díjazott kiemelte, mennyire büszke arra, hogy átvehette a rangos kulturális elismerést.

A Kennedy Center díjátadóján az elmúlt időszakban rendszeresen részt vett a hivatalban lévő amerikai elnök és a first lady.

Miután idén néhány díjazott a gáláról való távolmaradását helyezte kilátásba,

a Fehér Ház augusztusban bejelentette, hogy Donald és Melania Trump nem lesz ott az ünnepségen, így az "politikamentes" maradhat.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×