eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Egy 17 éves lány robbantásos merényletet tervezett két iskola ellen

Nyolc év szabadságvesztésre ítéltek egy tizenhét éves lányt hétfőn Dániában, mert robbantásos merényletet tervezett két iskola ellen.

Az elítéltet - akinek nevét nem közölték - azzal vádolták, hogy felajánlotta "szolgálatait" az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek, és két iskola elleni is merényletet tervezett végrehajtani. Az egyik célpont egy zsidó iskola volt.

A lányt tavaly januárban tartóztatták le saját otthonában, miután beszerezte a pokolgépek készítéséhez szükséges vegyszereket. A fiatal nő ekkor még csak 15 éves volt.

A terrortámadás előkészítésével vádolt lány ügyét korábban egy körzeti bíróság tárgyalta, az hat év börtönt szabott ki rá.

Az ügyészség korábban biztonsági őrizetet kért a lány büntetéseként, méghozzá meghatározatlan időre.

A történtekről beszámoló AP amerikai hírügynökség nem utalt arra, hogy Dániában mit jelent a biztonsági őrizet, de magy valószínűséggel bűnmegelőzési célból történő elzárást jelent.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×