eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György
Váratlan fordulat: csak 2031-ben szabadulhat a börtönből Oscar Pistorius

Váratlan fordulat: csak 2031-ben szabadulhat a börtönből Oscar Pistorius

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság pénteken.

A testület azután hozta meg a döntését, hogy az ügyészség "megdöbbentően elnézőnek" minősítette az ügyében korábban született, hatévi börtönbüntetést.

Pistorius tavaly júliusban kezdte meg büntetésének letöltését azután, hogy bűnösnek találták barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásában 2013. február 14-én, Valentin napján. 

Az atléta nem volt jelen a pénteki ítélet kihirdetésekor. Dél-Afrikában szándékos emberölésért minimum 15 évi büntetés jár, de ebből a törvényszék levonta a börtönben már letöltött időt, a sportolónak ezért kell 13 év és öt hónapot börtönben maradnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×