eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Énekesnő is indul Putyin ellen

Jekatyerina Gordon orosz újságíró és énekesnő is bejelentette indulási szándékát a jövő márciusi orosz elnökválasztáson. A 37 éves nő hétfőn a Youtube videómegosztó portálon közzétett felvételén a gyermekek és a gyermekeiket egyedül nevelő nők védelmezőjeként lépett fel.

"Jekatyerina Gordonnak hívnak, 37 éves vagyok, és úgy döntöttem, élek jogommal, hogy bejelentsem jelöltkénti indulásomat az Oroszországi Föderáció elnöki tisztségéért" - jelentette be a videófelvételen. Elmondta: sosem szavazott eddig, de kiábrándult a kormányt támogató politikusokból és a Kreml liberális ellenzékéből is.

Gordon emlékeztetett, hogy két gyermeke van, tízéves újságírói tapasztalata és egy ügyvédi irodája, amely öt éve foglalkozik nők és gyermekek jogainak a védelmével.

A BlondRock együttes énekesnője személyes honlapján jogvédőként, költőként, valamint dalszerző-énekesként mutatkozik be. Ezen felül számos televíziós és rádiós műsort vezetett sajtókarrierje során.

Pártfüggetlenként Gordonnak 300 ezer aláírásra van szüksége, hogy regisztrálják a jelöltek lajstromára.

Kszenyija Szobcsak orosz televíziós személyiség az Instagramon szerdán közzétett videóban közölte, hogy jelöltetni akarja magát a 2018. március 18-ra kitűzött oroszországi elnökválasztásra.

A hivatalban lévő elnök, Vlagyimir Putyin eddig még nem jelezte, hogy újra akarja-e választatni magát. Indulási szándékát eddig Vlagyimir Zsirinovszkij, a nacionalista, jobboldali Liberális Demokrata Párt elnöke, Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt alapítója, Makszim Szurajkin, az Oroszország Kommunistái elnevezésű csoportosulás vezetője, illetve Andrej Bogdanov politológus jelezte, a Társadalmi Igazságosság Kommunista Pártja nevében.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×