Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Énekesnő is indul Putyin ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jekatyerina Gordon orosz újságíró és énekesnő is bejelentette indulási szándékát a jövő márciusi orosz elnökválasztáson. A 37 éves nő hétfőn a Youtube videómegosztó portálon közzétett felvételén a gyermekek és a gyermekeiket egyedül nevelő nők védelmezőjeként lépett fel.

"Jekatyerina Gordonnak hívnak, 37 éves vagyok, és úgy döntöttem, élek jogommal, hogy bejelentsem jelöltkénti indulásomat az Oroszországi Föderáció elnöki tisztségéért" - jelentette be a videófelvételen. Elmondta: sosem szavazott eddig, de kiábrándult a kormányt támogató politikusokból és a Kreml liberális ellenzékéből is.

Gordon emlékeztetett, hogy két gyermeke van, tízéves újságírói tapasztalata és egy ügyvédi irodája, amely öt éve foglalkozik nők és gyermekek jogainak a védelmével.

A BlondRock együttes énekesnője személyes honlapján jogvédőként, költőként, valamint dalszerző-énekesként mutatkozik be. Ezen felül számos televíziós és rádiós műsort vezetett sajtókarrierje során.

Pártfüggetlenként Gordonnak 300 ezer aláírásra van szüksége, hogy regisztrálják a jelöltek lajstromára.

Kszenyija Szobcsak orosz televíziós személyiség az Instagramon szerdán közzétett videóban közölte, hogy jelöltetni akarja magát a 2018. március 18-ra kitűzött oroszországi elnökválasztásra.

A hivatalban lévő elnök, Vlagyimir Putyin eddig még nem jelezte, hogy újra akarja-e választatni magát. Indulási szándékát eddig Vlagyimir Zsirinovszkij, a nacionalista, jobboldali Liberális Demokrata Párt elnöke, Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt alapítója, Makszim Szurajkin, az Oroszország Kommunistái elnevezésű csoportosulás vezetője, illetve Andrej Bogdanov politológus jelezte, a Társadalmi Igazságosság Kommunista Pártja nevében.