eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Modern szocialista országot épít a kínai elnök

Modern szocialista országot épít a kínai elnök

Modern szocialista ország felépítését és egy "új korszak" elindítását ígérte Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán a kommunista párt ötévenként megrendezett, egyhetes kongresszusát megnyitó beszédében, hozzátéve, hogy Kína soha nem fogja lemásolni semelyik másik ország politikai rendszerét, mégis nyitott marad a világra.

A kongresszuson fogják megválasztani a párt új politikai bizottságát, amely a következő öt évben irányítja az országot, amelynek jelenleg mintegy 1,4 milliárd lakosa van.

Hszi több mint három órán keresztül beszélt több mint kétezer küldött előtt. Felszólította a párt tagjait, hogy vegyék fel a küzdelmet minden ellen, ami veszélyeztetheti a párt hatalmát.

Az AFP hírügynökség úgy értékelte Hszi beszédét, hogy szertefoszlatott minden olyan reményt, miszerint liberalizálnák a kínai politikai rendszert.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×