eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Barcelonában őrizetbe vettek egy férfit a merényletekkel öösszefüggésben

Őrizetbe vettek a hatóságok egy 24 éves marokkói származású férfit pénteken a kelet-spanyolországi Vinarozban, akinek feltételezhetően köze volt az augusztusi barcelonai és cambrilsi terrorakciókhoz - közölte internetes oldalán a spanyol belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított szoros kapcsolatot tartott fenn a támadásokért felelős terroristasejt több tagjával, főként a csoport radikalizálásával vádolt Abdelbak esz-Szatti imámmal.

A spanyol csendőrség azt feltételezi, hogy a most őrizetbe vett férfi segítette a terroristákat a mintegy 100 kilogrammnyi TATP robbanószer előállításához szükséges anyagok beszerzésében.

Az ő személyi iratait felhasználva vásárolhattak például nagy mennyiségű hidrogén-peroxidot, illetve úgy vélik, járművet biztosított számukra a vegyianyagok elszállításához - áll a közleményben.

Az augusztus 17-én és 18-án elkövetett merényletekben 16 ember vesztette életét és több mint 150-en megsérültek.

A támadásokért egy 12 fős terrorista sejtet tartanak felelősnek a hatóságok, amelynek egy kivételével minden tagja marokkói állampolgár volt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×