eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Robbanás a londoni metróban

Robbanás a londoni metróban

Robbanás történt péntek reggel egy metrókocsiban London nyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál; a szemtanúk fotói szerint egy fehér vödör robbant fel, és több ember arca megégett.

A robbanás helyszínén sok a rendőr, a tűzoltó és a mentő, a metróvonal egy részét lezárták.

Egy szemtanú szerint sok a sérült, pánik tört ki az utasok között.

Többen megsérültek az arcukon - írja a BBC. A londoni mentőszolgálat a vészhelyzeti egységét küldte a helyszínre.

Sokan menekülés közben sérültek meg - olvasható a BBC tudósításában.

Csevegés vége Írj be üzenetet...

A Scotland Yard bejelentése szerint "incidens" történt pénteken egy metrókocsiban London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parson's Green nevű állomásánál.

Az utasok hővel járó, robbanásszerű jelenségről számoltak be. A médiában megjelent egy fotó egy zacskóba csomagolt, festékesvödörnek tűnő, kisebb lánggal égő és füstölgő fehér műanyag vödörről.

A beszámolók szerint többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány embert kórházba szállítottak.

Halálos áldozatokról sem a hivatalos bejelentések, sem a szemtanúk beszámolói sem szólnak.

A londoni tűzoltóság hat tűzoltóautót és ötven tűzoltót küldött a helyszínre.

A District metróvonalat a Parson's Green állomás és a vonal legnagyobb csomópontja, a több más metróvonalat és elágazást is kiszolgáló Earl's Court állomás között lezárták.

A District Line szolgálja ki a tenisztornáiról híres Wimbledon városrészt is. Az incidens Wimbledontól négy megállónyira, a belváros felé vezető vonalon történt a reggeli csúcsforgalomban.

A 400 kilométeres, tizenkét fővonalból és számtalan elágazásból álló londoni metróhálózat többi vonalán péntek délelőtt zavartalan volt a forgalom.

Legutóbb 2005. július 7-én történt súlyos incidens a londoni metróban: akkor három öngyilkos merénylő három metrószerelvényt, negyedik társuk egy londoni városi buszt robbantott fel. Abban a merényletsorozatban 52-en meghaltak, a sérültek száma meghaladta a hétszázat.

A 2005-ös merénylet után a teljes londoni metróhálózatot azonnal lezárták.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×