eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Olajban úszik egy népszerű görög üdülősziget, nagy a baj - galériával

Olajban úszik egy népszerű görög üdülősziget, nagy a baj - galériával

Súlyos olajszennyezés történt az Athén közelében lévő üdülősziget, Szalamina partjainál.

Elsüllyedt vasárnap a Pireusz közelében fekvő Szalamina partjainál horgonyzó Agia Zoni II. nevű tartályhajó. A személyzetet kimentették, de a hajón lévő 2200 tonna  fűtőolaj és 370 tonna tengeri hajózásban használatos gázolaj szivárogni kezdett - írta az MTI.

A szennyezés vastag, fekete, ragacsos olajréteggel borította be sziget kikötőit és több strandját is.

A helyiek szerint az óriási károkat az okozta, hogy a hatóságok elkéstek az olajfolt elzárásával és az elérte a partokat - hangzott el az M1 Híradóban. Eddig szinte semmi sem történt. Hétfőn védőruhás emberek maroknyi csapata kezdte meg az olaj eltakarítását, búvárok pedig a további szivárgást igyekszenek megakadályozni. A helyiek szerint viszont sokkal nagyobb erőfeszítésekre lenne szükség,

ha ugyanis megfordul a szél, a közeli szárazföldet is elérheti az olajszennyezés.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×