Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Botokkal, láncokkal rontottak román futballhuligánok magyar családokra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Botokkal, láncokkal, boxerekkel rontottak rá a Kolozsvári U ultrái a Kolozsvári CFR 1907 magyar szurkolóira és vendégeikre egy hétvégi sportrendezvényen. A véres jelenetek mintegy húsz kisgyerek szeme előtt zajlottak le. A „KVSC 1907” szurkolói csoport feljelentést tesz a rendőrségen.

Szombaton egy kolozsvári sportpályán szervezték meg idén nyolcadik alkalommal a KVSC Kolozs Kupa elnevezésű amatőr labdarúgótornát erdélyi, magyarországi és szlovákiai csapatok részvételével, amely egy oldott hangulatú, családi esemény.

A családi piknik azonban szinte tragédiába torkollott - írja a maszol.ro. A sportpálya kerítésénél ugyanis váratlanul a CFR ősi riválisa, a Kolozsvári U ultráinak mintegy harmincfős csapata jelent meg. Magyar- és CFR-ellenes jelszavakat skandáltak, majd behatoltak a sporttelepre. A KVSC-sek egy csoportja fogadta, és megpróbálta kitessékelni az U-s huligánokat. „Csitítottuk őket, elmagyaráztuk, hogy itt terhes nők, gyerekek vannak velünk, ne akarjanak balhét” – idézte fel a történteket egy magyar szurkoló.

Egy darabig úgy tűnt, hogy sikerrel jártak, mert az U ultrái elhagyták a sporttelepet. Ám mintegy vezényszóra visszatértek, és akkor már előkerültek az addig a derekuk köré tekert láncok, a boxerek, és a kapunál elrejtett botok. „Elszabadult a pokol. Nem beszéltek, egyből ütöttek. Letiportak négyet-ötöt közülünk, láncokkal ütötték, rugdosták őket, ahol csak érték” – mesélte a szurkoló.

A véres jelenetek a kisgyerekek szeme előtt játszódtak le. A betolakodók végül elmentek, de feljelentették őket a rendőrségen. A labdarúgótornát folytatták, mert nem akartak örömet szerezni a román ultráknak azzal, hogy sikerül elrontaniuk a magyarok rendezvényét. Már a díjátadásnál tartottak, amikor a sporttelepnél megjelent ismét három U-s, és azt üzenték, hogy menjenek ki a Hója erdőbe, mérjék össze ott az erejüket...

A kolozsvári NCN televíziónak nyilatkozva a Kolozsvári U menedzsere, Ioan Ovidiu Sabău elítélte a csapata szurkolóinak magatartását.