Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két felkapott reptérről is Budapestre utaztak a legtöbben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lutonból és Charleroi-ból is Budapest a legkedveltebb úti cél, a magyar fővárosból Londonba repülnek a legtöbben.

Látványos interaktív térképet készített az Eurostat arról, hova utaznak az európaiak a legszívesebben - írja a hvg.hu. A magyarok kedvenc úti célja London, és a London/Luton reptérről induló járatok közül a budapestiek voltak a legnépszerűbbek. A megvizsgált 12 hónap alatt összesen 230 ezer utas érkezett onnan Budapestre.

Szintén a magyar főváros lett az első a Charleroi-ból induló utak listáján. A Brüsszel melletti repülőtérről 153 ezren repültek Magyarországra egy év alatt.

A Budapestről induló legnépszerűbb útvonalak ötös listájába a brit főváros két repülőtere is bekerült, Lutonra 240 ezren, Stanstedre közel 185 ezren utaztak egy év alatt. Frankfurtot 215, Párizst 214, Amszterdamot 165 ezer Budapestről induló utas választotta úti céljának. Az adatokból az is kiderül, hogy a Budapestről utazók 73,1 százaléka uniós országba repült.

Luton és Charleroi mellett két európai repülőtér van még, ahonnan Budapest az öt legnépszerűbb úti cél közé került. Malmöből 49 ezren érkeztek a magyar fővárosba, ennél többen onnan csak Stockholmba utaztak. Eindhovenből 98 ezren repültek Budapestre, ez a harmadik helyre volt elég London és Alicante mögött.