eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A miniszterelnök győztesnek nyilvánította magát

A konzervatív Höyre pártot vezető Erna Solberg norvég miniszterelnök a parlamenti választások győztesének nyilvánította magát és a kormányzó koalíciót.

"Úgy tűnik, ez egyértelmű győzelem. A megoldásaink jók, munkahelyeket hoztunk létre" - jelentette ki támogatói előtt Oslóban. Figyelmeztetett azonban: "Van néhány feladatunk. Az olajbevételek egyre kisebbek lesznek."

A szavazatok 97 százalékának összeszámlálása alapján Solberg pártja, a Höyre, és koalíciós partnere, a jobboldali populista Haladó Párt (FrP), valamint a koalíciót kívülről támogató centrista liberálisok és a kereszténydemokraták összesen 89 helyet kapnak majd a 169 fős parlamentben. A Höyrének 45 helye lesz - hárommal kevesebb, mint eddig -, az FrP-nek pedig 28, az eddigi 29 helyett.

A Munkáspárt vezette balközép ellenzéknek 80 hely jut.

Jonas Gahr Störe, a Munkáspárt vezére pedig beismerte vereségét, és azt mondta: "nagy csalódás" érte.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×