eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Itt a legőrültebb hurrikán-videó: ezt látni kell!

Itt a legőrültebb hurrikán-videó: ezt látni kell!

Elérte a Tampai-öblöt hétfő hajnalban a meggyengült Irma hurrikán, amely az elmúlt napban végigpusztította Floridát, tető nélküli házakat, elárasztott utcákat és áramkimaradásokat hagyva maga után.

A most már csak a Saffir-Simpson-féle hurrikánskála egyes kategóriájába sorolt Irmát óránkénti 135 kilométeres széllökések kísérik, és szakértők azt várják, hogy a nap folyamán tovább gyengül. A hurrikán két nappal korábban még a legmagasabb, ötös szinten pusztított a karibi térségben, a széllökések sebessége időnként az óránkénti 300 kilométert is megközelítette.

Helyi idő szerint hajnali kettőkor a szélvihar központja Tampától mintegy 40 kilométerre északkeletre volt, és óránkénti 24 kilométeres sebességgel haladt észak-északnyugati irányba.

Az Irma egyelőre felmérhetetlen károkat okozott Floridában, ahol vasárnap ért partot.

A szövetségi állam déli és középső vidékein mintegy 6 és fél millió embert szólítottak fel otthonaik elhagyására, és nagyon kevesen vannak, akik nem hallgattak a kormányzói felhívásra. Őket Rick Scott kormányzó vasárnap este arra kérte, hogy ne menjenek ki, mert az utcákon hömpölygő, helyenként derékig érő víz szinte bizonyosan fertőző.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy Miamiban és környékén két tornádót észleltek, Florida déli részein pedig többet is. Az állam egész területén tornádóriadó van érvényben.

További felvételek itt:

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×