eur:
393.04
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Borzalmas pusztítást végez az Irma hurrikán - képgaléria

Borzalmas pusztítást végez az Irma hurrikán - képgaléria

Az Irma továbbra is a legfelső, ötös kategóriába tartozik, 300 kilométer körüli szélsebességgel. Aki teheti, menekül előle.

Edouard Philippe francia kormányfő tájékoztatása szerint négy holttestet találtak Saint Martin karibi sziget francia felén az Irma hurrikán elvonulása után. A sziget holland oldalán is van halott.

A kár jelentős , az épületek 95 százalékában kár esett, 60 százalékuk lakhatatlanná vált. Nincs áram, nincs ivóvíz, benzint nem lehet kapni - mondta Philippe a sziget hatóságaira hivatkozva.

A kormány elrendeli a szükségállapotot, hogy a biztosítók mielőbb fizethessenek a károsultaknak - tette hozzá.

Haitin az elrendelt kiürítés kötelező hatályú, de nincs elég rendőr vagy más hivatalos személy, aki a végrehajtást ellenőrizni tudná.

Az Irma továbbra is a legfelső, ötös kategóriába tartozik, 300 kilométer körüli szélsebességgel, de eddig nem igazolódtak be azok a félelmek, hogy soha nem látott pusztítást fog véghezvinni az amerikai elnök szerint "valaha látott legerősebb hurrikán".

Donald Trump a Fehér Házban újságírók előtt mély aggodalmát fejezte ki hurrikán közeledtével várható katasztrófa miatt. Hozzátette: Florida a lehető legjobban felkészült, "most már csak meg kell várni, hogy mi történik".

Az orkán várhatóan szombaton éri el Florida partjait. A Vöröskereszt szerint a karibi térségben eddig csaknem másfélmillió embert érintett, 13 halálos áldozatot követelt. Antigua és Barbuda miniszterelnöke, Gaston Browne szerint a kicsiny szigetországot "teljesen tönkretette" a hurrikán.

A viharról készült összeállításában a The New York Times "a történelem egyik legpusztítóbb" viharáról írt, Miami Beach polgármestere, Philipe Levine a CNN hírtelevízióban "nukleáris viharról" beszélt.

Dél-Florida egész területén hurrikánriadó van érvényben. Nathan Deal, Georgia állam kormányzója az állam partmenti vidékein kötelező evakuálást rendelt el.

Chartergéppel menekült a Florida Panthers jégkorongcsapata

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Florida Panthers vezetői chartergéppel menekítették ki a csapat játékosait és dolgozóit, valamint azok családtagjait a közelgő Irma hurrikán elől.

Pénteken körülbelül nyolcvan személy repült a floridai Fort Lauderdale-ből a biztonságosnak minősített Bostonba.

A csapat otthona, a BB&T Center a rászorulóknak nyújt majd segítséget, amikor megérkezik Irma, a legfelső, ötös kategóriába tartozó, körülbelül 300 kilométer/órás szélsebességgel tomboló hurrikán.

Az NHL új szezonja október elején rajtol.

Az Irma hurrikán miatt a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2017-es idényének első fordulójából el kellett halasztani a Miami Dolphins és a Tampa Bay Buccaneers összecsapását.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×