Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borzalmas pusztítást végez az Irma hurrikán - képgaléria

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Irma továbbra is a legfelső, ötös kategóriába tartozik, 300 kilométer körüli szélsebességgel. Aki teheti, menekül előle.

Edouard Philippe francia kormányfő tájékoztatása szerint négy holttestet találtak Saint Martin karibi sziget francia felén az Irma hurrikán elvonulása után. A sziget holland oldalán is van halott.

A kár jelentős , az épületek 95 százalékában kár esett, 60 százalékuk lakhatatlanná vált. Nincs áram, nincs ivóvíz, benzint nem lehet kapni - mondta Philippe a sziget hatóságaira hivatkozva.

A kormány elrendeli a szükségállapotot, hogy a biztosítók mielőbb fizethessenek a károsultaknak - tette hozzá.

Haitin az elrendelt kiürítés kötelező hatályú, de nincs elég rendőr vagy más hivatalos személy, aki a végrehajtást ellenőrizni tudná.

Az Irma továbbra is a legfelső, ötös kategóriába tartozik, 300 kilométer körüli szélsebességgel, de eddig nem igazolódtak be azok a félelmek, hogy soha nem látott pusztítást fog véghezvinni az amerikai elnök szerint "valaha látott legerősebb hurrikán".

Donald Trump a Fehér Házban újságírók előtt mély aggodalmát fejezte ki hurrikán közeledtével várható katasztrófa miatt. Hozzátette: Florida a lehető legjobban felkészült, "most már csak meg kell várni, hogy mi történik".

Az orkán várhatóan szombaton éri el Florida partjait. A Vöröskereszt szerint a karibi térségben eddig csaknem másfélmillió embert érintett, 13 halálos áldozatot követelt. Antigua és Barbuda miniszterelnöke, Gaston Browne szerint a kicsiny szigetországot "teljesen tönkretette" a hurrikán.

A viharról készült összeállításában a The New York Times "a történelem egyik legpusztítóbb" viharáról írt, Miami Beach polgármestere, Philipe Levine a CNN hírtelevízióban "nukleáris viharról" beszélt.

Dél-Florida egész területén hurrikánriadó van érvényben. Nathan Deal, Georgia állam kormányzója az állam partmenti vidékein kötelező evakuálást rendelt el.

Chartergéppel menekült a Florida Panthers jégkorongcsapata

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Florida Panthers vezetői chartergéppel menekítették ki a csapat játékosait és dolgozóit, valamint azok családtagjait a közelgő Irma hurrikán elől.

Pénteken körülbelül nyolcvan személy repült a floridai Fort Lauderdale-ből a biztonságosnak minősített Bostonba.

A csapat otthona, a BB&T Center a rászorulóknak nyújt majd segítséget, amikor megérkezik Irma, a legfelső, ötös kategóriába tartozó, körülbelül 300 kilométer/órás szélsebességgel tomboló hurrikán.

Az NHL új szezonja október elején rajtol.

Az Irma hurrikán miatt a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2017-es idényének első fordulójából el kellett halasztani a Miami Dolphins és a Tampa Bay Buccaneers összecsapását.