eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Kiderült, hány magyar él már Nagy-Britanniában

Kiderült, hány magyar él már Nagy-Britanniában

Egy év alatt 11 ezerrel nőtt a Nagy-Britanniában élő magyarok száma, így már több mint 90 ezren vannak olyanok a szigetországban, akik Magyarországon születtek - derül ki a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön közölt friss adataiból.

A 2015-ös 80 ezerről tavaly 91 ezerre nőtt a Nagy-Britanniában élő magyarok száma, ebből 82 ezren Angliában élnek. Nem meglepő módon az országon belül London a legnépszerűbb a magyarok körében, 28 ezren élnek hivatalosan a fővárosban - írja a Portfolio.

A brit statisztikai hivatal adatait Magyarországon sokan kétségbe vonják, becslések szerint

a 90 ezres hivatalos számnak a többszöröse lehet a szigetországban élő magyarok száma.

Az ONS saját bevallása szerint az éves lakosságfelmérés és a munkaerő-piaci felmérés alapján állítja össze az adatokat, ebben pedig sokan nem jelennek meg a gyanú szerint.

A mostani növekedés nem biztos, hogy azt jelenti, hogy egy év alatt több mint tízezren mentek el Magyarországról Nagy-Britanniába, a növekedésben annak is szerepe lehet, hogy a tavaly nyári népszavazás után egyre többen igyekeznek regisztrálni magukat az országban, hogy az esetleges Brexit esetére bebiztosítsák magukat, és maradhassanak az országban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×