Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több elkövetője is lehet a finnországi tömeges késelésnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megkéseltek több embert Finnországban, Turku városának központjában pénteken délután. A rendőrség esti közlése szerint ketten meghaltak, hat embert sebesülésekkel szállítottak kórházba.

A rendőrség lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható, egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól, mert több elkövetője is lehetett a turkui késelésnek. Pár órával később ugyanakkor azt mondták, hogy egyelőre csak egy gyanúsítottjuk van: egy fiatal férfi, akit a combján ért a lövedék és ő is kórházban van. Áldozatai közül három állapota súlyos, őket intenzív osztályon látják el.

K  AP20170818128

Az utcai késelést követően azonnal fokozták a biztonsági készültséget a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén, a finn belügyminiszter, Paula Risikko pedig Turkuba sietett, ahol este sajtótájékoztatón közölte, hogy az egész országban magasabb szintre emelték a készültséget.

A rendőrség közlése szerint mindazonáltal még nem világos, hogy terrorista indíttatású volt-e a késelés.

Finnország rendőrfőnöke, Seppo Kolehmainen este sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem minősítik terrortámadásnak az esetet, de nem zárják ki ennek a lehetőségét. Hozzátette, hogy még nem tudták tisztázni a gyanúsított kilétét.

Turku 150 kilométerre nyugatra van Helsinkitől.