eur:
393.42
usd:
368.86
bux:
65661.78
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kun Miklós: „A kisvárosok Amerikája megunta a liberális vircsaftot”

Kun Miklós: „A kisvárosok Amerikája megunta a liberális vircsaftot”

Kun Miklós történész szerint Putyin orosz elnök erősödik a Nyugattal szemben. Az Oroszország szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem valószínű, hogy Moszkvából befolyásolják a különböző választásokat.

Vlagyimir Putyin a G20-as találkozó után, újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, Moszkva nem avatkozott bele az amerikai választási kampányba, és nem fog az őszi németországiba sem. Erre a kijelentésre az Oroszország szakértő szerint azért volt szükség, mert a német, sőt az amerikai sajtó is arról cikkezett, az orosz beavatkozás miatt nyerte meg Trump a választási kampányt.

„Azért nyert, mert a kisvárosok Amerikája, nem a felhőkarcolóké és a nemzetközi városoké, unta már ezt a liberális vircsaftot, a munkanélküliség terjedését, a migránsok beözönlését, és Trump ügyesen manőverezett.”

Kun Miklós úgy vélte, Oroszország informatikailag esetleg egy kisebb állam választását tudná befolyásolni. Hozzátette, mindez Putyin elleni támadás.

„Putyin ugyan egy kicsit megerősödött a Nyugattal szemben, de nem hiszem, hogy az olajfák alatt egyhamar béke lesz.”

„Ügyes” a tűzszüneti egyezmény

A hamburgi Putyin-Trump találkozó után részleges tűzszünetről állapodtak meg Dél-Nyugat-Szíriában. A történész szerint a háborút követően Szíriát feloszthatják a környező államok és az Egyesült Államok, valamint Oroszország között. Kun Miklós elmondta, a korábbi tárgyalásokon is képviseltette magát az Aszad-féle vezetés, valamint az úgynevezett szekuláris szír, nyugatbarát ellenzék.

„Valljuk be, mindkét oldalon rablók és zsiványok vannak, de Trumpnak és Putyinnak úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. Legalább fölmutattak valami pozitívat, konkrétat.”

Kun Miklós ezt nagy dolognak nevezte. Elmondta a tűzszünet következtében Szíria egy, egyébként veszélyes, Izrael és Jordánia határain lévő része bombázástól mentes lesz.

„Ügyes egyezmény ez. Egyes vélemények szerint hivatalosan is megkezdődött Szíria felosztása.”

A szír háború arra jó volt, hogy az Egyesült Államok gazdaságilag is megerősödjön – tette hozzá a történész.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×