eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla

Óriási torlódás - erre figyeljen!

Nemcsak Magyarországon, a röszkei határátkelőhelynél, hanem Európa több országában is több kilométeres kocsisorok alakultak ki a hazautazó vendégmunkások, illetve a nyaralni indulók miatt - hangzott el az M1 híradójában.

A beszámoló szerint hatalmas forgalmi dugók alakultak ki Nyugat-Európa több országában is, miután rengetegen a hétvégén indultak nyaralni az Adriai-tenger, illetve Görögország irányába.

Svájcban 13 kilométeres sor alakult ki a Gotthárd-alagútnál, míg Ausztria déli részén az A10-es autópályán 20 kilométeres a kocsisor, jellemzően a német és a holland utazók miatt, akik ezen az úton kelnek át az országon. Horvátországban is kilométeresek a sorok az autópálya fizetőkapuknál: valahol 1 órát is várni kell a le-, illetve felhajtásnál. Szintén kilométeres sorok vannak egyes horvát határátkelőknél, több kikötőben is nagy a torlódás.

Már második napja erős a forgalom Magyarországon Szerbia felé a röszkei autópálya-határátkelőhelynél. Jellemzően a Németországból hazautazó vendégmunkások miatt már délelőtt 6 kilométeres volt a kocsisor. Az M1 tudósítóinak több gyerekes család arról számolt be, hogy már 4 órája várakoznak a határnál.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a dinamikusan megnövekedett forgalom miatt jelentős a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán. A várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök a szükséges ideig, szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat.

Mint kifejtették: a magyar és szerb állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.

A rendőrség kéri a Szerbia felé tartókat, hogy folyamatosan tájékozódjanak a várakozási időkről. Azt kérik továbbá, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányait, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon szükséges gyógyszereiket.

Az Útinform honlapja szerint Röszkénél az M5-ös autópályán a kilépő oldalon 5-6 kilométeres torlódás alakult ki, emiatt több mint 3 óra a személyforgalmat érintő várakozás. Az M5-ös autópályán, Szeged felé a 166-os Szeged-nyugat csomópontnál terelik az autópálya forgalmát az 55-ös főútra Tompa felé.

Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál 1 kilométeres a kilépésre váró kocsisor a határátkelőnél. A belépő forgalom zavartalan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×