eur:
394.8
usd:
371.25
bux:
65745.42
2024. április 16. kedd Csongor
Na kik a világ legszörnyűbb turistái?

Na kik a világ legszörnyűbb turistái?

Az első helyen a kínaiak állnak azon a világ legrosszabb turistáit rangsoroló listán, amelyet a hongkongi South China Morning Post állított össze - számol be a hvg.hu.

Bár a kínai turisták döntő többségével semmi baj sincs, de nem véletlenül panaszkodnak rájuk külföldön. Például azért, mert a repülőtéren csapatostul rohamozzák meg a pultokat nem épp udvariasan törekedve a cél felé. Mindenütt dohányoznak és mindenütt fényképeznek. És igen, mindenütt vizelnek is- nem tisztelve a műemlékek környékét sem - írja a hongkongi felmérés alapján a hvg.hu.

A kínaiak után a második helyen a britek állnak, akik kulturált úriemberek mindaddig, amíg nem isznak. Akkor viszont itt a világvége.

A harmadik náció a South China Morning Post listáján a német. Őket azért nem szívlelik, mert állandóan reklamálnak. Ők azok, akik elolvassák a szolgáltatóval kötött szerződést és követelik annak szó szerinti betartását.

A negyedik helyezett az amerikai turista, aki azt hiszi, hogy mindenütt Amerika van! Ha pedig nincs, akkor a pénzével hadonászik, követelve, hogy kapja meg ugyanazt, mint Texasban.

Ötödik az izraeli turista, aki nagyon hasonlít az amerikaihoz. Abban is, hogy előszeretettel kábítószerezik külföldön.

A hatodik problémás turista nemzet az orosz. A világtól sokáig elzárt oroszok valamiért azt hiszik, hogy mindenütt lenézik őket. Ezért aztán ők is úgy viselkednek, mint akik fittyet hánynak a vendégfogadó országok szokásaira.

És ki a legrosszabb turista? A hazai vendég! Ők ugyanolyan problémásak, mint a külföldiek, de egyáltalán nem nagyvonalúak. Fogukhoz verik a garast és egyáltalán nem hagyják magukat átverni - állapítja meg a felmérés.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a legjobb hazai borvidékeken is egyre gyakoribb látvány, hogy megműveletlenül hagyják szőlőiket a gazdák. Ez nemcsak szomorú látlelet a szektor állapotáról, de kifejezetten veszélyes is, mivel a nem gondozott szőlőtől néhány év után érdemi termést nem lehet várni. A Portfolio Checklist mai adásában ezzel az egy témával foglalkoztunk, Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy milyen piaci dinamikák vezettek a kialakult helyzethez, merre lenne a kiút, és hogy mi köze van ennek az egésznek az újvilági borokhoz. A Portfolio podcastjeiben kiemelten foglalkozunk a hazai borpiaccal, a Rókusfalvy Pál barmarketingért felelős kormánybiztossal készült interjúnk itt, Héja Csabával, az MBH Bank vezető elemzőjével készített adásunkat pedig itt érhető el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×