eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Így terjed az internetes zaklatás

Így terjed az internetes zaklatás

Az amerikaiak nagyjából 40 százaléka esett már áldozatául internetes zaklatásnak, elsősorban a közösségi portálokon, köztük a Facebookon és a Twitteren - derül ki a Pew Research Center (PRC) kutatóintézet legújabb felmérésből.

Az eredmények szerint a 4248 válaszadó 41 százaléka tapasztalta már meg saját bőrén az online zaklatást például gúnynévadás, vagy kínos helyzetbe hozás formájában. Három évvel ezelőtt ez az arány még 35 százalék volt.

A megkérdezettek közül minden ötödik mondta, hogy a zaklatás súlyosabb formáival - fizikai fenyegetéssel és szexuális zaklatással - is találkozott már az interneten a kutatás szerint.

Összességében a férfiak (44 százalék) ugyan gyakrabban találják szembe magukat a jelenséggel, mint a nők (37 százalék), utóbbiak, különösen a fiatal nők azonban sokkal nagyobb valószínűséggel válnak szexuális tartalmú online zaklatás áldozatává.

A 18-29 éves korosztályban minden tíz nőből kettőt ért már szexuális zaklatás az interneten és nagyjából 50 százalékuknak küldtek már olyan "félreérthetetlen" képeket, amelyeket nem kértek.

A közösségi média a leggyakoribb helyszíne az online zaklatásnak: a megkérdezettek 58 százaléka mondta, hogy legutóbb a közösségi portálok valamelyikén érte zaklatás.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×