eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Putyin ellenfele nem indulhat a választáson

A Kreml-kritikus Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus büntetett előélete miatt nem indulhat a jövő évi orosz elnökválasztáson - jelentette be az orosz Központi Választási Bizottság.

A hatóság szerint Alekszej Navalnijnak jelenleg nincs passzív választójoga, vagyis nem indulhat jelöltként politikai tisztségért. A választási bizottság emlékeztetett: a 41 éves Navalnijt az úgynevezett Kirovlesz sikkasztási ügyben az idén februárban egy megismételt eljárásban öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy év és öt hónap próbaidővel.

Az ellenzéki elutasította az ellene felhozott vádakat és közölte: a per célja az volt, hogy lehetetlenné tegyék számára a jelöltkénti indulást 2018-ban.

A Vlagyimir Putyin elnök kihívójaként fellépő Navalnij azonban - akinek elnökjelölti támogatottsága májusban mindössze 2 százalékos volt a Jurij Levada Független Elemzőközpont szerint - nem hagyott fel a kampányolással. Arra hivatkozik, hogy az orosz alkotmány csak azokat fosztja meg a jelöltséghez való joguktól, akiket büntetés-végrehajtási intézményben tartanak fogva.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×