eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Meghalt egy késsel megsebzett izraeli rendőrnő Jeruzsálemben

Meghalt egy késsel megsebzett izraeli rendőrnő Jeruzsálemben

Meghalt az az izraeli rendőrnő, akit megkéseltek a Jeruzsálem óvárosába vezető Damaszkuszi kapunál pénteken. Az izraeli biztonsági erők a támadást végrehajtó három "arab terroristát" agyonlőtték - közölte Micky Rozenfeld rendőrségi szóvivő.

A hatóságok szerint az elkövetők közül ketten tüzet nyitottak rendőrök egy csoportjára, akik válaszlövéseket adtak le. A harmadik támadó pedig - mielőtt őt is agyonlőtték volna - késsel megszúrta a rendőrnőt. A támadások egy időben történtek a Damaszkuszi kapu két pontján.

Meghalt egy késsel megsebzett izraeli rendőrnő Jeruzsálemben

A mentők szerint a halott rendőrnő több társa és négy civil is megsebesült.

A Damaszkuszi kapunál az elmúlt hónapokban több hasonló incidens történt. A 2015 szeptembere óta tartó újabb erőszakhullámnak eddig 42 izraeli és hét külföldi áldozata volt. Az izraeli biztonsági erők ez idő alatt legkevesebb 272 palesztinnal végeztek, többségük tényleges vagy feltételezett merénylő volt, akik többnyire késeket használtak támadásaikhoz.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×