eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

May elkotyogta, mikor indulhatnak a Brexit-tárgyalások

Theresa May brit miniszterelnök szerint az Európai Unió a június 8-án esedékes előrehozott brit parlamenti választások után tizenegy nappal kívánja elkezdeni az érdemi tárgyalásokat Londonnal a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.

May hétfőn, egy walesi választási gyűlésen tett említést a dátumról, részletek ismertetése nélkül.

Kijelentette: már csak 17 nap van hátra a választásokig, és "az európaiak tizenegy nappal azután akarják elkezdeni a Brexit-tárgyalásokat".

Ennek alapján a kilépési tárgyalások június 19-én, hétfőn kezdődnének.

Theresa May szerint a parlamenti választások tétje az, hogy Nagy-Britannia székét e tárgyalásokon ő vagy Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje foglalhatja-e el.

"Nincs vesztegetni való idő, egy új kormánynak (Corbyn vezetése alatt) nem lenne elég ideje arra, hogy kiigazodjon" a Brexit-tárgyalásokon - mondta a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×