eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Robbant a Trump-bomba: mailek és hívások bizonyítják az orosz szálat

Michael Flynn lemondatott nemzetbiztonsági főtanácsadó és Donald Trump amerikai elnök választási kampányának több más tanácsadója a választási kampány utolsó hét hónapjában legalább 18-szor telefonáltak vagy e-maileztek orosz tisztségviselőkkel vagy másokkal, akik kapcsolatban álltak a Kremllel - mondták meg nem nevezett volt és jelenlegi tisztségviselők a Reuters hírügynökségnek, amely csütörtökön számolt be ezekről.

Ezek a korábban nem ismert kapcsolatfelvételek is tárgyai azoknak a vizsgálatoknak, amelyeket az FBI, illetve kongresszusi biztosok folytatnak a választásokba történt feltételezett orosz beavatkozás és annak az ügyében, hogy Trump kampánycsapatának volt-e kapcsolata Oroszországgal.

Az eddig nem ismert kapcsolatfelvételek közül hat telefonbeszélgetés történt Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövet és Trump tanácsadói - köztük Flynn - között - mondta három volt, illetve jelenlegi tisztségviselő, aki állítása szerint sokat tud ezekről az eszmecserékről.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×