Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyalogosok közé hajtott egy autó New Yorkban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy sebességgel csapódott a Times Square negyedben a járdán sétáló gyalogosok közé a jármű. Egy ember meghalt, 22-en megsérültek.

A jármű vezetőjét őrizetbe vették, a teret lezárta a rendőrség. Közölték: a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt. 

A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek.

Később kiderült, hogy a férfi neve Richard Rojas, korábban az Egyesült Államok haditengerészetében szolgált, és hogy New Yorkban, Bronxban lakik. A férfit nemcsak alkohol- hanem drogtesztnek is alávetik. Korábban már kétszer - 2008-ban és 2015-ben - is őrizetbe vették ittas vezetésért.

K EPA20170518265
K  AP20170518309

Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. Az egyik sérült szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt. A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg.

A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és - a legfrissebb jelentések szerint - 22 sérültje van. Közülük négy állapota válságos, további háromé súlyos. A halálos áldozat egy 18 éves lány. A sérültek között van 13 éves húga.

A baleset helyszínére sietett New York polgármestere, Andrew Cuomo.

A tömeges gázolás ebédidőben történt, sokan élvezték a napfényes, derült időt az utcákon.