eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Még egyik terrorszervezet sem vállalta magára a szentpétervári robbantást

Még egyik terrorszervezet sem vállalta magára a szentpétervári robbantást

14-re nőtt a hétfői szentpétervári robbantás áldozatainak száma: hárman a kórházban haltak bele sérüléseikbe. További 12 ember állapota súlyos. A metróban elkövetett támadás feltételezett elkövetője egy kazah születésű orosz állampolgár lehetett.

Öngyilkos merénylő robbantott hétfő délután a szentpétervári metróban – a Russia Today angol nyelvű orosz televízió szerint ez áll Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság szóvivőjének nyilatkozatában.

Még egyik terrorszervezet sem vállalta magára a szentpétervári robbantást

Vélhetően az elkövetőt is azonosították, a korábbi híreknek megfelelően a kirgiz születésű, orosz állampolgárságú 22 éves, Akbarzson Dzsalilov lehet a tettes. A biztonsági kamerák felvételeiből az derült ki, a második, a tűzszerészek által hatástalanított bombát is ő helyezte egy másik, közeli állomáson. Mindkét házi készítésű pokolgépet tűzoltókészülékbe tette, a csövek fémgolyókkal és anyacsavarokkal volt megtöltve, hogy minél nagyobb pusztítást végezzenek.

A szóvivő az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta, az elkövető testének a robbanás miatt szétszóródott maradványait megtalálták a megrongálódott szerelvényben. A korábban az akcióval szintén összefüggésbe hozott kazah fiatalról kiderült: ő is a támadás áldozata, semmi köze sem volt a merénylethez.

Veronyika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, a sebesültek számát sokáig azért nem tudták pontosan meghatározni, mert nagyon sokan, akiket elláttak, hazamehettek, azonban még keddre virradóra is voltak olyan új betegek, akik orvosi segítséget kértek a detonáció következményei miatt.

Még egyik terrorszervezet sem vállalta magára a szentpétervári robbantást

A feltételezett öngyilkos merénylő indítékairól, illetve arról, hogy hol tanult meg bombát készíteni, egyelőre nincsenek információk. A támadást még egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×