eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Még a héten eldől Montenegro sorsa

A korábbi két elutasító szavazás után az Egyesült Államok szenátusa hétfőn este elsöprő többséggel, 97:2 arányban megszavazta, hogy döntő szavazást tartson még e héten Montenegró NATO-tagságáról.

Mindkét nemmel szavazó szenátor republikánus párti: Rand Paul Kentuckyból és Mike Lee Utahból. Rand Paul a szavazás előtti felszólalásában elismételte, hogy

azért ellenzi a felvételt, mert túl drága lenne

az amerikai adófizetőknek a mindössze kétezer fős hadseregű, parányi Montenegró védelme, ha netán megtámadnák, ráadásul Montenegró csatlakozása feldühítené Oroszországot.

97 szenátor azonban inkább hajlott Rex Tillerson külügyminiszter kérésére, hogy szavazzanak igennel, és azokra az érveire, amelyeket március 7-i levelében fogalmazott meg.

Tillerson leszögezte, hogy Montenegró tagsága az észak-atlanti szövetségben "erőteljesen szolgálja az Egyesült Államok érdekeit", felvétele segítené a térség integrációját, demokratikus reformjait, valamint a biztonságot és a stabilitást.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×