eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Orosz ügyben hallgatnák meg Trump vejét, akit új tisztségbe is kineveznek

Orosz ügyben hallgatnák meg Trump vejét, akit új tisztségbe is kineveznek

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága meg akarja hallgatni Jared Kushnert, Donald Trump vejét az elnök munkatársai és orosz tisztségviselők kapcsolatairól.

Az információról először a The New York Times című napilap adott hírt hétfőn reggel, majd ezt a szenátusi bizottság elnöke, Richard Burr szóvivője is megerősítette. A hírszerzési bizottság az elnök munkatársai és orosz tisztségviselők esetleges kapcsolatairól folytatott vizsgálat keretében hallgatná meg Kushnert, aki már jelezte is, hogy készen áll a meghallgatásra.

Jared Kushner tanácsadóként már Donald Trump elnökválasztási kampányában is részt vett, majd az elnök beiktatása után hivatalos tanácsadója lett a Fehér Házban. Jelen volt szinte valamennyi megbeszélésen, amelyet az elnök külföldi politikusokkal folytatott a Trump-toronyban, illetve a Fehér Házban. A szenátusi bizottság azokról a találkozókról faggatná Kushnert, amelyet a Trump-toronyban tartottak még tavaly decemberben az Egyesült Államokban akkreditált orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal, továbbá egy orosz befektetési bank vezetőjével.

A Vnyesekonombank beruházási bankot az Obama-adminisztráció és az Európai Unió 2014-ben, a Krím annektálása után, szankciókkal sújtotta.

Közben Jared Kushner a The Washington Postnak adott interjújában elmondta, hogy ő lesz a Fehér Házban újonnan létrehozott és kormányzati reformokkal foglalkozó részleg vezetője.

"A kormányt úgy kell irányítani, mint egy nagyszerű amerikai vállalatot " -

fogalmazott az interjúban Kushner. A tervezett kinevezést a Fehér Ház megerősítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×