eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Martin Schulz támogatása 100 százalékos

Martin Schulzot 100 százalékos támogatással választották meg a német szociáldemokraták elnökének.

Rekordszintű eredménnyel, a küldöttek 100 százalékos támogatásával választották meg Martin Schulzot a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének vasárnap Berlinben a párt rendkívüli kongresszusán.

A titkos szavazáson érvényesen voksoló 605 küldött mindegyike az egyedüli jelöltként induló politikusra adta le szavazatát.

Martin Schulz ezzel új elnökválasztási rekordot állított be a több mint 150 éve működő párt történetében; az eddigi csúcstartó Kurt Schumacher volt, akit 99,7 százalékkal választottak meg elnöknek 1948-ban a párt düsseldorfi kongresszusán.

Martin Schulzot az elnökválasztás után - nyílt szavazáson - ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hivatalosan megtették a párt kancellárjelöltjének.

Az Európai Parlament volt elnöke köszönettel elfogadta a választási eredményt, és azt mondta: az egyöntetű és elsöprő erejű támogatás az első lépés a kancellári hivatal "meghódítása" felé vezető úton.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×