eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meghosszabbították a sztrájkot a berlini reptereken, törölték a budapesti járatokat

Szerda reggelig meghosszabbítják a berlini repülőterek földi kiszolgáló személyzetének hétfőn hajnalban kezdődött és eredetileg egynaposra tervezett munkabeszüntetését - közölte a Verdi szakszervezeti szövetség.

Berlin Schönefeld és Tegel repülőterén már pénteken is sztrájkolt a mintegy kétezer fős földi kiszolgáló személyzet, ami akkor közel hétszáz járat kimaradását okozta. A Berlin Brandenburg repülőtér-üzemeltető társaság közleménye szerint a hétfői munkabeszüntetés miatt reggel nyolc óráig a Tegel repülőtéren 465, a Schönefeld repülőtéren pedig 195 repülőgép indulása maradt ki.

A munkabeszüntetés hétfőn reggel négy órakor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel öt órakor ért volna véget. A hétfői bejelentéssel a Verdi a sztrájkot szerda reggel öt óráig hosszabbította meg.

A berlini sztrájk idején egyes légitársaságok más németországi repülőterekre irányítják át járataikat. A drezdai és a lipcsei repülőterek például napi mintegy 25-25 leszállást vesznek át Berlintől.

A Berlin és Budapest között közlekedő öt járat mindegyikét törölték hétfőn a berlini reptéri dolgozók sztrájkja miatt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×