eur:
394.23
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Trump eddig legdurvább húzása

Donald Trump amerikai elnök azzal vádolta meg szombaton demokrata hivatali elődjét, Barack Obamát, hogy illetéktelenül lehallgattatta telefonjait tavaly októberben, az elnökválasztási kampány hajrájában. Obama szóvivője néhány órával később cáfolta Trump állítását.

"Milyen mélyre süllyedt Obama elnök azzal, hogy lehallgatta telefonbeszélgetéseimet a legszentebb választási folyamat idején. Ez Nixon/Watergate. Gazfickó (vagy beteg)!" - közölte az elnök a Twitter-felületén. Szavaival arra a Richard Nixon néhai amerikai elnök idején kitört, Watergate-ként elhíresült botrányra utalt, amely miatt a Nixon lemondására kényszerült.

Bizonyítékokról ugyanakkor Trump nem tett említést.

Trump szokásához híven ismét több Twitter-bejegyzést tett fel helyi idő szerint hajnalban. Egy következő bejegyzésben azt írta, "csak most tudta meg", hogy a New York-i Trump-toronyban lehallgatták beszélgetéseit, de "nem találtak semmit".

A Fehér Ház sem fűzött hozzá semmit Trump állításaihoz.

Obama szóvivője, Kevin Lewis néhány órával később cáfolta, hogy az exelnök utasítást adott volna Trump lehallgatására.

"Az Obama-kormány egyik alapszabálya volt, hogy a Fehér Ház egyetlen tisztségviselője sem avatkozott bele soha semmilyen, az igazságügyi minisztérium által folytatott vizsgálatba - mondta Kevin Lewis. - Ennek a gyakorlatnak a részeként sem Obama elnök, sem a Fehér Ház nem adott soha utasítást egyetlen amerikai állampolgár megfigyelésére sem. Bármilyen más sugalmazás egyszerűen hamis."

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×