eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nagyon kutyául érzik magukat a törökök

Tíz nap után tűzoltók, bányászok és középiskolások összefogásával sikerült kiszabadítani Isztambulban egy mély kútba esett négyhónapos kiskutyát. Az eset napokig lázban tartotta a török közösségi médiát.

A kangal (török pásztorkutya) egy hetven méter mély kútba esett bele Isztambul ázsiai oldalán, a Beykoz kerület egy erdős területén. A pórul járt kiskutyát tíz napja fedezték fel, és nyomban elkezdődött a mentés szervezése.

A katasztrófavédelem tagjai és tűzoltók a szénbányászoktól is segítséget kaptak a különleges akcióhoz, az állat kiemelésében egy középiskolások által épített robotkar is szerepet kapott. A kiskutyát, amely a Kuyu (Kút) becenevet kapta, végül szerdán hajnalban sikerült kiszabadítani. A mentés során éjjellátó kamerákat is bevetettek.

A kiskutya kimenekítésén napokig fáradoztak, mivel a nagy mélység miatt nagyon lassan haladt a munka. Felmerült, hogy fúrjanak még egy lyukat az állat eléréséhez, de ezt az ötletet végül elvetették, mert félő volt, hogy a kút beomlik. A mentőcsoport közben rendszeresen ellátta élelemmel és vízzel a kölyökkutyát.

A hashtag Kuyu címszó a második legnépszerűbb téma lett a török Twitteren.

A kimentett kiskutyát előbb egy állatkórházba vitték, majd elfoglalta új helyét a Beykoz tűzoltóállomáson, amely ezentúl otthont ad neki.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 19:20
×
×
×
×