eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Szemet vetettek a majomkenyérfákra az orvvadászok

A majomkenyérfákba vájt lyukakban bújnak el az orvvadászok a vadőrök elől az észak-tanzániai Tarangire Nemzeti Parkban.

"Ebben a parkban rengeteg a majomkenyérfa, amelyekről alkalomadtán szívesen csemegéznek az elefántok, tekintettel a növény magas víztartalmára. A vadőrök elől bujkáló orvvadászok azonban ugyancsak szemetet vetettek a majomkenyérfákra. De így is, úgy is elkapjuk őket" - mondta Bernard Mgina, a park turisztikai egységének vezetője.

Mint hozzátette, a turisták egyik kedvenc látnivalója, ahogy az elefántok a majomkenyérfák lédús kérgéből csemegéznek.

"Több ezer afrikai baobabfa van a területen és a vadőröknek nem könnyű megtalálniuk a rejtekhelyeket. A vadorzók napokat képesek eltölteni a kivájt lyukakban, hogy végrehajtsák borzalmas küldetésüket" - fogalmazott Mgina, hozzátéve, hogy már dolgoznak a probléma megoldását segítő stratégiákon.

A Tarangire Nemzeti Park több mint háromezer elefántnak és 500-nál is több madárfajnak ad otthont. Az Arushától 118 kilométerre délnyugatra fekvő vadrezervátum a hatodik legnagyobb nemzeti park Tanzániában és a neve a Tarangire folyóból ered, amely keresztülszeli területét.

A Tarangire folyó jelenti az elsődleges édesvízforrást a terület vadállománya számára az év száraz időszakában.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×