eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
„Halálra fagyunk” - továbbra is keresik a túlélőket a lavina után

„Halálra fagyunk” - továbbra is keresik a túlélőket a lavina után

Három holttestet emeltek ki egyelőre a lavina által betemetett közép-olaszországi szállodából, és mintegy harminc embert továbbra is keresnek.

Továbbra is zajlik a mentés az olaszországi lavinakatasztrófa helyszínén. Az abruzzói Rigopiano hegyi szállóban több mint húsz turista és a személyzet hét tagja tartózkodott, amikor a hegyekből lezúdult hótenger betemette. Az épület egyik része leomlott, másik részét többméteres hó fedi be.

„Nem tudunk túl sokat tenni. A szerkezet összeomlott. Sokkal inkább hasonlít egy rakás törmelékhez, mint egy szállodához. Majdnem teljesen elpusztult az épület. Kiérkeztünk, kiabáltunk, de nem hallottunk hangokat, válaszokat. Ásunk, és embereket keresünk” - mondta Antonio Crocetta, a mentőcsapat vezetője.

Hozzátette, hogy sok halott van, de pontos számot nem közölt. Egyelőre három holttestet emeltek ki, és két túlélőt találtak, akiket kórházba is szállítottak. Egyikük felesége és két gyermeke az épületben ragadt, és azért maradt életben, mert kiszaladt a hotel előtt parkoló autóhoz, hogy kivegyen valamit.

„Segítsenek, halálra fagyunk” - írták a szállodában ragadtak a mentőcsapatoknak az olasz média beszámolója szerint.

Olaszország középső részét - Lazio, Marche és Abruzzo régiók határán - szerda délelőtt rázta meg három közepes erejű földrengés. Ezt követően Pescara közelében lavina zúdult egy kis szállodára.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata a szerdai közép-olaszországi földrengéseknek és lavinának.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×