eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Máris megsérthették a tűzszünetet

Szíriában helyi idő szerint péntek nulla órakor hatályba lépett az egész országra kiterjedő tűzszünet, de a hírek szerint kevesebb mint két órával később máris mindkét oldal megsértette.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet arról tájékoztatta a brit hírügynökséget, hogy a felkelők Hama tartományban elfoglaltak egy kormányzati állást.

A Dzsais an-Naszr nevű felkelőcsoport a Reutersszel azt közölte, hogy a kormányerők lőttek két helyet a szomszédos Idlíb tartományban. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyosak ezek az incidensek, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az OSDH igazgatója szerint az ország legnagyobb részén nyugalom honol, de vannak "kisebb csoportok az iszlamisták és a kormányerők között is, amelyek alá akarják ásni a tűzszünetet".

Az idén már kétszer hirdettek általános fegyvernyugvást, de a februári és a szeptemberi is összeomlott pár hét alatt. A tervezett asztanai béketárgyalások attól függenek, hogy a mostani mennyire lesz szilárd.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×