eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kézigránátos repülőgép-eltérítés Máltán

Kézigránátos repülőgép-eltérítés Máltán

Máltára térítettek pénteken egy líbiai belföldi légi járatot, 118 emberrel a fedélzetén, a két légikalóz a gép felrobbantásával fenyegetőzött - jelentette a máltai média. Távozhatott az első 25 utas, a nőket és a gyerekeket engedték el a gépeltérítők.

Az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság eredetileg Szabhából Tripoliba tartó gépe, egy Airbus A320-as a máltai leszállópályán áll, hajtóművei leszállás után 45 perccel még jártak, és a gépet katonák veszik körbe több száz méteres távolságból - jelentette a weboldalán a Times of Malta című helyi lap. Az újság szerint egyelőre senki nem ment közel a géphez. A repülőgép a leszállópályán áll, hajtóművei járnak, és katonák veszik körbe nagyobb távolságból, de a Times of Malta című helyi lap szerint egyelőre senki nem ment közel a géphez, de mozgás van a pilótafülkében.

A géprabló vagy géprablók követelése egyelőre nem ismert, bár azt mondták, hogy ha követeléseiket teljesítik, akkor elengedik az utasokat. Azt állítják, hogy kézigránát van náluk. Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor híveinek mondták magukat.

A gép pilótája azt közölte a máltai földi irányítással, hogy a kalózoknál egy házilag készített robbanószerkezet van - jelentette a líbiai al-Vaszat című hírportál, forrás megjelölése nélkül.

A repülőtéren egy ideig minden induló járatot késleltettek, majd közölték hivatalosan, hogy a légikikötő ismét a szokásos rendben működik. Előzőleg több, a szigetországba érkezett járatot más, külföldi repülőterekre irányítottak át.

A gépeltérítés tényét megerősítette az ENSZ által elismert líbiai kormány, amelynek közlekedési minisztere tárgyal a géprablókkal - jelentette a LANA líbiai hírügynökség. A líbiai külügyminisztérium egy meg nem nevezett tisztségviselője közölte, hogy a gépen mindenki jó egészségi állapotban van. A külügyminiszter felvette a kapcsolatot máltai kollégájával, illetve a kormánnyal, amely válságtanácskozást kezdett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×