eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Élve elégetett két török katonát az Iszlám Állam

Két török katona élve elégetéséről tett közzé videót csütörtökön az Iszlám Állam terrorszervezet, amely a kezén lévő Aleppó kormányzóságbeli Báb városnál folytat harcot a török hadsereggel.

A 19 perces felvétel egyebek közt a török légierő Bábra mért légicsapásáról készült állítólagos felvételeket mutat be, valamint azt, ahogy az IÁ fegyveresei védik az Aleppó várostól északra fekvő kulcsfontosságú települést. A propagandavideó emellett több szögből bemutat egy páncélozott járművel végrehajtott öngyilkos merényletet. A videó minősége a terrorszervezettől megszokott magas szintű szakmaiságról tanúskodik.

Az utolsó pár percet a két török katona embertelen kivégzésének szentelték. A két, láncokkal megkötözött katonát ketrecekből, négykézláb vezetik haláluk helyszínéhez. Eközben az arab nyelvű felirat figyelmezteti Ankarát: "Muzulmánokat égettél Törökország kormánya. Így hát ez lesz a sorsod, Allah segedelmével".

A gyilkosság különös kegyetlenségét jól mutatja, hogy nem rögtön gyújtják fel őket a két áldozatot, hanem láncokon, lassan vezetik a tüzet el hozzájuk, amely aztán katonai egyenruhájukra átterjed. Szenvedésüket - amelyet olykor még be is lassítanak - végig mutatják a felvételen.

A hóhér IÁ terrorista majd török nyelven bírálja Recep Tayyip Erdogan török elnököt, és "pusztításra" ösztönöz Törökországban.

A török hadsereg a múlt hónapban közölte, hogy eltűnt két török katona Észak-Szíriában. Az IÁ szócsöve, az Aamák hírügynökség korábban azt állította, hogy a szélsőségesek fogságába esett a két katona. A török hadsereg ezt nem erősítette meg, de gyanítható, hogy az eltűnt katonák láthatóak a videón.

A propagandavideót egy nappal azután tették közzé, hogy a török hadsereg közölte: tizenhat katona halt meg és többtucatnyian megsebesültek az IÁ-val vívott harcokban Báb városnál.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×