Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szigorít az Európai Bizottság a terrorizmus ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb szabályok bevezetését javasolta az Európai Bizottság szerdán a terrorizmus finanszírozásának visszaszorítására, a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása érdekében. A Schengeni Információs Rendszer (SIS) eredményességének és hatékonyságának erősítését is javasolta az Európai Bizottság.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatok megerősítik a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelemre vonatkozó uniós szabályokat, annak érdekében, hogy a terroristák és a bűnözők számára megnehezítse tevékenységük finanszírozását.

Az előterjesztés ugyanakkor a hatóságoknak megkönnyíti a gyanús pénzmozgások felderítését és megállítását. A pénzmozgások nyomon követése a rendőrséget és a bűnüldöző hatóságokat is kulcsfontosságú információkhoz és hatékony nyomozati eszközökhöz juttathatja - mondta az uniós biztos.

Dimitrisz Avramopulosz elmondta, a határigazgatás és biztonság legszélesebb körben használt információ-megosztási rendszerének javasolt fejlesztése még inkább alkalmassá teszi a mechanizmust a terrorizmus és a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelemre. Javítja a határigazgatást és a migrációkezelést, továbbá biztosítja a tagállamok között az európai polgárok biztonságának fokozását szolgáló, hatékony információcserét - jegyezte meg.