Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lopott kamionnal ölhettek a berlini karácsonyi vásáron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogták azt a sofőrt, aki kamionjával belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba, és legalább kilenc ember halálát okozta hétfőn este.

A sofőr mellett ülő személy életét vesztette. Halálának oka egyelőre ismeretlen. Egyes hírek szerint arról a lengyel férfiról van szó, akitől a járművel elrabolhatták. A német rendőrség még vizsgálja a körülményeket.

A kamionnak lengyel rendszáma volt. A jármű tulajdonosa, egy gdanszki szállítmányozási vállalkozó, Ariel Zurawszki a lengyel TVN24-nek azt mondta, hogy fényképek alapján felismerte a teherautóját. Hozzátette, nem hiszi, hogy az alkalmazásában lévő teherautósofőrnek köze lenne a tragédiához. A vállalkozó utoljára hétfőn délben beszélt a teherautósofőrrel, aki Olaszországból szállított árut Berlinbe. A német fővárosban kellett maradnia, mert a teherautó kirakodását kedd reggelre halasztották. A sofőr felesége azt mondta, délután 4 óta nem hallott férje felől.

A karácsonyi vásárban történt tragédiában kilencen haltak meg, és legkevesebb 50 ember sebesülhetett meg. Az esetről készült képeket és videókat ide kattintva lehet megnézni.

Hivatalos német források azt közölték, hogy a lehetséges merénylet háttere egyelőre nem ismeretes, nem kizárt, hogy iszlamista indíttatású merénylet történt, de az sem, hogy véletlen baleset.

A német kormány szóvivője szerint Angela Merkel kancellárt azonnal tájékoztatták a történtekről.

Részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak Joachim Gauck német államfő, Francois Hollande francia elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.