eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában - képek

Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában - képek

Meghalt Oroszország ankarai nagykövete az ellene elkövetett fegyveres támadásban - erősítette meg Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Andrej Karlov nagykövet belehalt súlyos sebesüléseibe azt követően, hogy egy ismeretlen fegyveres rálőtt egy ankarai fotókiállítás megnyitóján. 

A CNN Türk jelentése szerint a támadó rendőri igazolvánnyal lépett be a galériába.  A Reuters hírügynökségnek török biztonsági források megerősítették, a támadó szolgálaton kívüli helyi rendőrtiszt volt, Ankarában dolgozott.

A fekete öltönyt és fehér inget viselő férfi egy pisztollyal hátulról lőtte le Andrej Karlovot, majd azt kiáltotta, hogy "Allah akbar", valamint, hogy "ne feledjétek Aleppót, ne feledjétek Szíriát".

A diplomatát rögtön kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni.

A támadót a török rendőrség lelőtte.

Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában - képek

Vlagyimir Putyin orosz elnököt is értesítették a támadásról. Nem sokkal később az orosz külügy közleményt adott ki, ebben azt írták, hogy nem engednek a terrorizmusnak, és továbbra is harcolni fognak ellene.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő közölte:

Moszkva kapcsolatban áll a törökországi hatóságokkal a merénylettel összefüggésben, az esetet pedig az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé fogja terjeszteni. A szóvivő emellett felszólította Ankarát, hogy tegyen meg mindent az ügy felgöngyölítése érdekében.

A török belügyminisztérium megerősítette az orosz nagykövetség védelmét, különleges rendőri egységek őrzik az ankarai orosz képviselet épületét. Ezzel egy időben Törökország moszkvai nagykövetségének és konzulátusának védelmét is megerősítették.

Ankara polgármestere az esettel kapcsolatban azt mondta: a merénylettel az orosz-török kapcsolatoknak akartak ártani.

Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában - képek

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nyilatkozatban ítélte el az ankarai orosz nagykövet elleni merényletet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×