eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Trump ezt is meglépte - Retteghet a világ!

Donald Trump megválasztott amerikai elnök a fosszilis energiaforrások hívét nevezi ki a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) vezetőjének, és - az előrejelzéseknek megfelelően - egy gyorsétterem-hálózat elnök-vezérigazgatóját jelöli munkaügyi miniszternek.

Az oklahomai Scott Pruitt a leköszönő elnök, Barack Obama környezetvédelmi politikájának bírálójaként ismert, ő kerül a környezetvédelmi hivatal (EPA) élére, Andy Puzdert, egy gyorsétterem-hálózatot működtető nagyvállalat elnök-vezérigazgatóját pedig munkaügyi miniszternek jelöli Donald Trump.

Trump ezt is meglépte - Retteghet a világ!

A 48 éves Pruitt republikánus politikus, Oklahoma állam legfőbb ügyésze, és ádáz küzdelmet folytatott a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) ellen. Sajtóinformációk szerint várhatóan

megszünteti a környezetszennyező anyagok kibocsátásának szabályozását,

amelyet Obama elnökségének egyik nagy eredményeként tartanak számon. Szakértők szerint ez a szabályozás hozzájárul a globális felmelegedés folyamatának lassításához.

"Az EPA nagyon régóta és ellenőrizetlenül költötte az adófizetők pénzét energiaellenes programra, amellyel ráadásul milliók munkahelyét tette tönkre, és kárt okozott kiváló gazdáinknak a mezőgazdaságban és más vállalatoknak is" - olvasható Trumpnak a Pruitt melletti döntés indoklásában.

Csütörtöki sajtóinformációk már jelezték, hogy a megválasztott elnöknek megvan a jelöltje a munkaügyi minisztérium élére is, Andy Puzder személyében, aki egyik tanácsadója volt a kampány idején, és a Fox televízióban néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy szívesen elfogadna miniszteri felkérést Donald Trumptól.

Trump ezt is meglépte - Retteghet a világ!

A megválasztott elnök rövidesen találkozik Alan Mulallyvel, a Ford autógyár volt elnök-vezérigazgatójával, aki a cég teljes újjászervezését és megújulását irányította, és jelenleg a Google igazgatótanácsának tagja. A találkozó tényéből egyes sajtóorgánumok - így például a Politico is - azt a következtetést vonják le, hogy Mulally helyet kaphat a leendő Trump-kormányzatban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×