eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Támadás egy ohiói egyetemen

Késes támadás történt az ohiói Columbus egyetemén. Legkevesebb kilenc embert szállítottak kórházba, egyikük állapota válságos - jelentette az amerikai sajtó. Az elkövetőt lelőtték.

Az egyetem campuszára egy férfi hajtott be autójával, elgázolva a gyalogosokat a járdán, majd a járműből kiugorva egy késsel kezdett hadonászni és többeket megszúrt. 

Az egyetem a reggeli órákban mobiltelefonon, Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat arról, hogy merénylő van az egyetem területén. "Szaladjatok, bújjatok el, harcoljatok" - szólt az üzenet, amely az ilyen helyzetekre alkalmazott, mindig használatos üzenet az amerikai egyetemeken és általában az oktatási intézményekben. Ilyen esetben a diákoknak menekülniük kell és rejtekhelyet kell keresniük, szükség esetén pedig szembe kell szállniuk a merénylővel.

Az egyetemet lezárták, a tűzoltók és a rendőrség azonnal a helyszínen volt. Kiderült, a lövések, amelyekről a diákok az egyetemi lap Twitter-fiókján beszámoltak, a rendőröktől származtak, s a merénylőt lőtték agyon. Kiderült később az is, hogy fiatal férfiról van szó, személyazonosságát és tettének lehetséges motivációit vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×