eur:
393.99
usd:
369.72
bux:
65725.52
2024. április 23. kedd Béla

Percek alatt rekordot döntött az Alibaba

Rekord rövid idő, az egy évvel ezelőttinek csak a fele kellett hozzá, hogy 10 milliárd jüan forgalmat bonyolítson le az Alibaba internetes kiskereskedelmi portál a pénteki bevásárlási ünnepen Kínában.

Az Alibaba péntek nulla órától hat perc 58 másodperc alatt elérte a 10 milliárd jüan (1,48 milliárd dollár) forgalmat, hat perccel hamarabb, mint tavaly. Az egymilliárd dolláros küszöböt öt és fél perc alatt érte el a forgalom, ami szintén új rekord.

Az "egyedülállók napja" Kínában az év legnagyobb forgalmú bevásárlási napja, jelentőségében csak a nyugati világ karácsony előtti "fekete péntek" bevásárló napjával vetekszik. Az üzletek nagy árkedvezményekkel csalogatják a vevőket ezen a napon.

Péntek délelőtt helyi idő szerint kilenc órára a 16 legnagyobb kínai internetes kereskedelmi portál forgalma már meghaladta a 76 milliárd jüant. A Syntun piackutató cég adatai szerint ennek 74,2 százalékát az Alibaba, 16,4 százalékát a JD.com, 2,8 százalékát pedig a Suning.com bonyolította. A mobil készülékeket lebonyolított üzletek aránya pedig 83 százalék volt.

A mobil készülékeken bonyolított vásárlások aránya gyors ütemben nő Kínában. Az iResearch piackutató cég számításai szerint mobil készülékeken 1,1 ezer milliárd jen értékben bonyolítottak le internetes vásárlásokat a második negyedévben, 27,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A negyedik negyedévben a cég prognózisa szerint pedig már 1,5 ezer milliárd jen lesz a mobil készülékekkel lebonyolított internetes vásárlások értéke.

Az egyedülállók napján tavaly csak az Alibaba 14,3 milliárd dollár forgalmat bonyolított 24 óra alatt. A cég az idén ehhez képest harminc százalékos forgalomnövekedést vár.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×