eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így kampányolnak a sztárok

Az Egyesült Államokban sztárok tucatjai álltak ki kedvenc elnökjelöltjük mellett a választási kampányban. Volt, aki a nagygyűlésen a színpadon agitált, más fotót tett közzé egy közösségi oldalon, esetleg lapinterjúban érvelt a demokraták vagy a republikánusok jelöltje mellett.

Vannak sztárok, akik ritmusosan, zenei aláfestéssel klipben, mások a pulpitusra állva, prózában igyekeznek és igyekeztek kiállni a számukra legszimpatikusabb politikus mellett. Az Egyesült Államokban teljesen elfogadott, hogy sztárok, például sportolók, színészek, zenészek vagy éppen újságok szerkesztőségei álljanak ki a demokraták vagy a republikánusok elnökjelöltje mellett a választási kampány idején. Vasárnap Clevelandban Hillary Clinton kampánygyűlésén a világszerte ismert kosárlabdázó, LeBron James jelent meg a színpadon, s hosszú percekig magasztalta a demokraták jelöltjét. Korábban többek között Jay Z, Katy Perry, Jon Bon Jovi szólította fel az embereket a demokraták jelöltjének támogatására.

Beyoncé például arról beszélt egy nagygyűlés előtt, hogy azt szeretné, ha a lánya egy olyan országban nőhetne fel, ahol minden lehetőség nyitva áll előtte, ahol azt láthatja, hogy egy nő vezeti az országot. Miley Cyrus és Justin Timberlake az Instragrammon közzétett képekkel, Jamie Lee Curtis és Lady Gaga közös pólóba bújva pózolva, Anne Hathaway színésznő a kampányba beszállva dolgozott Clintonért. A demokraták jelöltje biztosan számíthat George Clooney, Drew Barrymore, Britney Spears, Salma Hayek, Richard Gere, Robert DeNiro és Leonardo DiCaprio szavazatára is – ezek a hírességek mind nyilvánosan vállalták lekötelezettségüket, sőt, volt aki pénzt is adományozott a kampányra, vagy éppen részt vett a források összegyűjtésében.

A republikánusok jelöltjét, Donald Trumpot támogató hírességek listája rövidebb, és kevesebb köztük a nagyágyú. A legnagyobb név minden bizonnyal az elkötelezett republikánus, négy éve Mitt Romney elnökjelölt mellett színpadra is állt Clint Eastwood.

„Az emberek szerintem most olyan vezetőre vágynak, aki ki mer mondani dolgokat. Az ő félelmet nem ismerő stílusa szerintem nagyszerű” - mondta a 86 éves Oscar-díjas rendező-színész, aki egy lapinterjúban megvédve Trump egyik kijelentését arról értekezett, hogy Amerikában a fiatalok egyre puhányabbak, ideje lenne őket gatyába rázni.

Az elmúlt hónapokban Trump támogatására szólított fel John Voight, Kid Rock, Stephen Baldwin, Mike Tyson, Dennis Rodman, Hulk Hogan vagy éppen Sarah Palin is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×