Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az életfogytiglant kerülte el halálával Motorola

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elkerülhetetlen életfogytiglani börtönbüntetéstől menekült meg halálával a Motorola ragadványnéven elhíresült Arszen Pavlov donyecki szakadár fegyveres - jelentette ki hétfői kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője.

A férfival pokolgépes merénylet végzett vasárnap este donyecki házának liftjében.

"Motorola 2014 áprilisa óta aktívan részt vett harci cselekményekben, amelyekben embertelen kegyetlenségével és fosztogatásokkal tűnt ki. Számos háborús bűncselekmény terheli, köztük a fogságba ejtett, fegyvertelen Ihor Branovickij, a donyecki repülőtér védőjének, Ukrajna hősének meggyilkolása. Ily módon csak a halál menthette meg Pavlovot az őt fenyegető életfogytiglani szabadságvesztéstől. Szerencséje volt" - tette hozzá a szóvivő.

Liszenko kiemelte, hogy Motorola - éppúgy, mint több más szakadár fegyveres - nem harc közben esett el, hanem távol a fronttól vált merénylet áldozatává. Cáfolta, hogy komoly, befolyásos tisztséget töltött volna be a törvénytelen szakadár fegyveres alakulatoknál, mert - mint mondta - azokat már jó ideje orosz katonatisztek irányítják.

"Alapvetően +PR-harcosként+ vált ismertté, kitüntetésekkel volt teleaggatva, ami feldühítette azokat a köznapi harcosokat, akiknek ez a háború szegénységen és nyomorúságon kívül semmit sem hozott" - hangoztatta a szóvivő.

Motorola gyakran szerepelt a YouTube internetes videomegosztó portálon, innen vált világszerte ismertté.