eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szijjártó: "Legalább ne sértődjön meg Juncker"

Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének Európa érdekeit kellene védenie - jelentette ki pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megjegyezve: de "legalább ne sértődjön meg, amikor helyette ezt a magyar kormány megteszi".

A külügyminiszter ezt arra reagálva közölte, hogy az Európai Bizottság elnöke pénteken Párizsban felszólította az Európai Unió tagállamait, hogy tartsák tiszteletben a menekültek elosztására vonatkozó brüsszeli döntést. Jean-Claude Juncker arról beszélt, hogy bizonyos tagállamok nem hajtják végre azt a döntést, amely 160 ezer menekült uniós tagállamok közötti szétosztásáról szól. "A vég kezdetét jelenti, ha a rögzített, demokratikusan kidolgozott szabályt már nem tartják tiszteletben a tagállamok" - hangsúlyozta Juncker, amivel az AFP francia hírügynökség szerint mindenekelőtt Magyarországra, és a kvótareferendumra célzott.

Szijjártó Péter ennek kapcsán azt írta: az "Európai Bizottság elnökét láthatóan rettenetesen zavarja a magyar emberek véleménye". Kiemelte továbbá, hogy míg Jean-Claude Juncker szerint, ami Magyarországon történt, "az a vég kezdete", a külügyminiszter szerint viszont a "demokrácia győzelme".

A külügyminiszter úgy véli Jean-Claude Juncker "talán elfelejtette a feladatát: nem az a dolga, hogy megváltoztassa Európát és az európai embereket, hanem, hogy védje az érdekeiket".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×