eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az AfD a Bundestagba készül

Az Alternatíva Németországnak (AfD) a berlini tartományi törvényhozási (képviselőházi) választáson elért siker után a szövetségi parlamentbe (Bundestag) készül, és középtávon hatalomra akar kerülni - hangzott el hétfőn a párt vezetőinek berlini tájékoztatóján.

Frauke Petry társelnök kiemelte, hogy az AfD vasárnap a tizedik tartományi törvényhozásba jutott be, és a felmérések alapján valószínűleg 10 százalék feletti eredménnyel kerül be a Bundestagba egy év múlva. Az első ciklust ellenzékben töltik el, de akár már a 2021-es Bundestag-választás után kormányzati felelősséget vállalhatnak.

Jörg Meuthen társelnök elmondta: a berlini eredményt nem az olyan erősen vidékies szerkezetű tartományokban elért eredményekkel érdemes összevetni, mint Mecklenburg-Elő-Pomeránia, hanem a másik két tartományi rangú nagyvárosban, Hamburgban és Brémában mutatott teljesítménnyel, amelyhez képest a berlini "grandiózus siker".

Georg Pazderski tartományi listavezető kiemelte: az AfD konstruktív ellenzéki szerepre készül a képviselőházban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×